Išči
Ta dokument o zasebnosti opisuje vrste informacij, ki jih PEKRSKI-PUJSKI.SI zbira, lahko uporablja ali daje v skupno rabo, ko obiščete ter uporabljate spletno stran.  

Definicije

- Kontaktni telefon spletne strani PEKRSKI-PUJSKI.SI: 069 672 174 
- Naslov E-pošte: info@pekrski-pujski.si 

(v nadalnjem besedilu kot "nas", "naš", "našega", "naše", "našo", "mi", "ponudnik"). 

Kot stranka te storitve ste v skladu s to pogodbo "uporabnik", "obiskovalec" ali "vi". 
Spletno mesto ali katere koli storitve, ki jih ponujamo, bomo imenovali "spletno mesto" ali "storitev". Zunanje storitve ali integracije, kot bodo imenovane Aplikacije "Zunanji ponudnik" ali "Zunanja storitev".

Podatki, ki jih zbiramo

Po običajnih postopkih uporabe dnevniških datotek te datoteke samodejno beležijo obiske, ko obiščete spletno mesto, lahko vključuje informacije o vašem spletnem brskalniku, lahko zabeleži nekatere piškotke, ki so nameščeni v vaši napravi, naslov IP, ponudnika internetnih storitev, časovni pas in časovni žig, napotitvene / izhodne strani, število klikov. Namen teh informacij je analizirati trende, upravljati to spletno mesto, slediti gibanju uporabnikov na tej spletni strani in zbirati demografske podatke. Nobeden od teh načinov ni povezan z informacijami, ki bi omogočale osebno prepoznavo. Poleg tega lahko med brskanjem po spletnem mestu zbiramo informacije o podstrani, ki si jih ogledujete. 

O vas lahko zbiramo tudi vaše osebne podatke, kot je to navedeno v nadaljevanju spodaj, če nam jih posredujete med registracijo, nakupom, kontaktiranjem ali na druge načine. Za vaše osebne podatke prosimo le, kadar jih resnično potrebujemo, da bi vam zagotovili želeno storitev (na primer, če naročite kaj preko spletne strani pod domeno PEKRSKI-PUJSKI.SI). Zbiramo jih s poštenimi in zakonitimi sredstvi in nameni ter vašim vedenjem in privolitvijo.  

Deljenje vaših osebnih podatkov

Pridobljenih osebnih podatkov ne delimo, ne prodajamo, z njimi ne trgujemo ali jih oddajamo v najem tretjim osebam, razen če to zahteva zakon, če kršite naše pogoje uporabe ali kadar nam to pomaga pri olajšanju naše storitve. Na primer, modul spletne trgovine lahko zahteva storitve tretjih oseb, kot so PayPal ali drugi plačilni procesorji, lahko pa tudi storitve statistike, kot so Google Analytics, Facebook Pixel in druge. Vsaka od teh storitev ima svoj pravilnik o zasebnosti, na primer: 


Za zagotavljanje nekaterih funkcij se lahko zanašamo na druge storitve tretjih oseb, kot so ponudniki plačilnih in računovodskih storitev, ponudniki podpore ali komunikacije in druge storitve. Pridržujemo si pravico, da ne sledimo, kako komunicirate s katero koli od ponudnikov navedenih storitev. 

Neosebne podatke lahko zbiramo in uporabljamo za izboljšanje storitve, prilagajanje vaše izkušnje in analizo uporabe storitve. Ta politika zasebnosti ne omejuje naše uporabe ali razkritja zbranih neosebnih podatkov. Pridržujemo si pravico do zbiranja, uporabe in razkritja teh osebnih podatkov našim partnerjem, oglaševalcem in drugim tretjim osebam po lastni presoji. 

Vaše osebne podatke obdelujemo zgolj zato, da vam izdelke, ki ste jih naročili tudi dostavimo na željeni naslov. Osebne podatke obdelujemo na podlagi vaše izrecne privolitve pri prijavi v spletno trgovino. Osebni podatki, ki jih obdelujemo so: 

- ime in priimek, 
- naslov kjer naročnik prebiva,
- naslov za dostavo, 
- elektronski naslov, 
- telefonska številka. 

Vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali nikomur. V stik z njimi bodo prišli zgolj obdelovalci osebnih podatkov pri nas, skrbnik spletne strani, ter dostavljavec pošiljk. 

Posameznik ima v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov naslednje pravice: 

- do vpogleda in popravka, 
- do blokiranja, 
- do izbrisa ali omejitev obdelave osebnih podatkov, 
- do podaje ugovora zoper obdelavo vaših osebnih podatkov. 

Vse vaše pravice boste najlažje uveljavili tako, da nam posredujete svojo zahtevo na: info@pekrski-pujski.si 

Na vašo zahtevo bomo odgovorili kar najhitreje, vsekakor pa ne kasneje, kot je dovoljeno.

Piškotki

PEKRSKI-PUJSKI.SI uporablja "piškotke", ki so majhne podatkovne datoteke, shranjene v vaši napravi, le če to omogočajo nastavitve brskalnika in lahko vključuje informacije, kot so edinstveni ID, predhodno obiskane podstrani na tem spletnem mestu in / ali druge informacije. Vrste piškotkov, ki jih lahko uporabimo: sejni piškotki, varnostni piškotki ali preferenčni piškotki. Piškotke lahko onemogočite ali izbrišete v nastavitvah brskalnika.

Splošna uredba o varstvu podatkov

Splošna uredba o varstvu podatkov (The General Data Protection Regulation - GDPR) je uredba v zakonodaji EU o varstvu podatkov in zasebnosti za vse posameznike v Evropski uniji in Evropskem gospodarskem prostoru. 

Če ste evropski prebivalec, smo nadzornik vaših podatkov in imate pravico vedeti, kako se obdelujejo vaši osebni podatki, kaj smo zbrali o vas, in zahtevati, da se ti podatki popravijo, posodobijo ali izbrišejo. Poleg tega upoštevajte, da se vaši podatki lahko prenašajo zunaj Evrope, vključno s Kanado in ZDA. Če imate kakršna koli vprašanja o vaših pravicah iz Splošna uredba o varstvu podatkov, se obrnite na nas . Za več informacij ali pritožbe se lahko obrnite na lokalni organ za varstvo podatkov. 

Smernice informacijskega pooblaščenca glede uporabe piškotkov: 


Hramba podatkov

Zbrane podatke hranimo toliko časa, kolikor je potrebno, da vam zagotovimo zahtevano storitev ali če in dokler ne zahtevate, da te podatke izbrišemo. Podatke, ki jih shranjujemo, bomo zaščitili s komercialno sprejemljivimi sredstvi, da preprečimo izgubo in krajo ter nepooblaščen dostop, razkritje, kopiranje, uporabo ali spreminjanje. Gesla strank, ki jih lahko shranimo, se shranijo kot zgoščena (hash), originalnega gesla ni mogoče obnoviti.

Elektronska komunikacija

Na vaše poizvedbe lahko komuniciramo z vami po e-pošti ali telefonu ali vam pošljemo obvestila v zvezi s storitvami na podlagi osebnih podatkov, ki nam jih posredujete. Vaše osebne podatke lahko uporabimo tudi za pošiljanje posodobitev in drugih promocijskih sporočil, če smo predhodno prejeli vaše soglasje. Če ne želite več prejemati teh posodobitev po e-pošti, lahko kadar koli onemogočite njihovo prejemanje, tako da sledite navodilom v vsakem sporočilu. Običajno gre za povezavo "odjava" oziroma "unsubscribe".

Povezave do drugih spletnih mest

Naše spletno mesto lahko vsebuje povezave do spletnih mest ali storitev tretjih oseb, ki jih ne upravljamo mi. Če sledite povezavi do katerega koli od teh spletnih mest in boste preusmerjeni na spletno mesto tretjega osebe, upoštevajte, da imajo ta spletna mesta lastna pravila o zasebnosti in za te politike ali prakse ne prevzemamo nobene odgovornosti. Prosimo, preglejte Pravilnik o zasebnosti (Privacy Policy) vsakega spletnega mesta, ki ga obiščete, preden na katero koli od teh spletnih strani oddate kakršne koli osebne podatke.

Oglaševanje

Na našem spletnem mestu se lahko prikažejo oglasi, ki vam jih dostavijo naši oglaševalski partnerji, ki imajo morda svojo politiko zasebnosti in lahko nastavijo piškotke in spletne sledilnike. Ti piškotki pomagajo oglasnemu strežniku prepoznati vašo napravo vsakič, ko je oglas dostavljen vam ali drugim uporabnikom vaše naprave. Ta pravilnik o zasebnosti, ki ga sedaj berete, zajema le vsebino domeno PEKRSKI-PUJSKI.SI in ne zajema pravil nobenih tretjih oglaševalcev ali partnerjev.

Grožnje in sovražni govor

Kakršnekoli grožnje ali sovražni govor na mobilno številko ali elektronski naslov, objavljeno na naslovu PEKRSKI-PUJSKI.SI bo v skladu z veljano zakonodajo dosledno preganjan. Sum storitve kaznivega dejanja bo posredovan ustreznim organom. Pri suma storitev kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti ali na predlog oškodovanca, bomo organom pregona in oškodovancem posredovali vse relevantne podatke, ki jih zbiramo in bi lahko bili ključni da se izsledi storilec kaznivega dejanja, da se storilec ali udeleženec ne skrije ali ne pobegne, da se odkrijejo in zavarujejo sledovi kaznivega dejanja in predmeti, ki utegnejo biti dokaz in da se zberejo vsa obvestila, ki bi utegnila biti koristna za uspešno izvedbo kazenskega postopka.

Ne sledi

To spletno mesto ne spreminja postopkov zbiranja in uporabe podatkov, ko brskalnik pošilja signal Ne sledi.

Spremembe

Pridržujemo si pravico do posodobitve ali spreminjanja te politike zasebnosti kadar koli in brez predhodnega obvestila. Te spremembe bomo objavili na tej strani, zato vas prosimo, da vsakič pregledate ta dokument, preden nam posredujete kakršne koli osebne podatke. Ta politika velja od 16. 12. 2021. Vaša nadaljnja uporaba spletnega mesta po osmih (8) dneh po kakršnih koli spremembah ali popravkih tega pravilnika o zasebnosti pomeni, da se strinjate s pogoji takšnega popravljenega pravilnika o zasebnosti. Predlagamo vam, da redno preverjate to politiko zasebnosti, če vas skrbi, kako se vaši podatki uporabljajo.

Privolitev

Z uporabo našega spletnega mesta se strinjate z našo politiko zasebnosti in z njenimi pogoji.